Rusia va lansa o emisiune de euroobligatiuni in valoare de 400-500 de milioane de dolari pentru refinantarea celei de-a doua transe a unei datorii comerciale de pe vremea
Uniunii Sovietice, a declarat duminica Serghei Stochak, din cadrul Mini
Rusia va lansa o emisiune de euroobligatiuni in valoare de 400-500 de milioane de dolari pentru refinantarea celei de-a doua transe a unei datorii comerciale de pe vremea
Uniunii Sovietice, a declarat duminica Serghei Stochak, din cadrul Ministerului Finantelor, transmite Reuters.
De curand, Rusia a ajuns la un acord cu Clubul de la Paris al natiunilor creditoare, pentru rambursarea unor datorii in valoare de 15 miliarde de dolari.
"Cred ca septembrie sau octombrie este un termen realist pentru un schimb de datorii contra obligatiuni, de circa 400-500 de milioane de dolari'', a spus oficialul.
Ministerul Finantelor intentioneaza, in acelasi timp, sa restructureze restul de datorii catre Banca Mondiala, care totalizeaza 165 de milioane de dolari. "Nu vedem de ce ar trebui sa facem o transa separata pentru Banca Mondiala, mai ales ca instrumentul financiar este acelasi", a adaugat Stochak. Oficialul nu a exclus si lansarea unei a treia transe de schimb a datoriilor comerciale cu euroobligatiuni, dar a precizat ca nu este posibila refinantarea tuturor datoriilor in acelasi timp, din cauza complexitatii procesului de verificare a creditelor comerciale din perioada sovietica. Prima emisiune de euroobligatiuni lansata de Rusia pentru refinantarea datoriilor comerciale din era sovietica a fost lansata in 2002 si aceasta ajunge la maturitate in 2010 si 2030. In 2004, Rusia si-a convertit in euroobligatiuni toate datoriile catre Banca Internationala pentru Investitii si o parte din sumele datorate Bancii Mondiale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.