Valul de nemultumire creat in randul populatiei a avut ecou la nivelul Guvernului. Ministrul Economiei si Comertului, Ioan Codrut seres (foto), i-a propus lui stefan Cosmeanu, presedintele Agentiei Nationale de Reglementare in domeniul Gazelor Natura
Valul de nemultumire creat in randul populatiei a avut ecou la nivelul Guvernului. Ministrul Economiei si Comertului, Ioan Codrut seres (foto), i-a propus lui stefan Cosmeanu, presedintele Agentiei Nationale de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale, scaderea valorii abonamentului. Varianta luata in calcul este sa fie diminuate costurile abonamentelor pentru familiile nevoiase, cu un consum de pana la 2500 mc/an. in aceasta categorie de consum se incadreaza familiile care au un aragaz.
Totodata, ministrul seres a recomandat si o reimpartire pe mai multe categorii de consum, astfel incat la un volum de pana la 2500 mc gaze/an sa existe cel putin trei niveluri ale abonamentului. in urma unei astfel de abordari, familiile care consumau pana la 500 mc gaze/an (cei care au un aragaz) vor plati un abomanent in valoare de circa 40.000 lei pe luna, fata de 160.000 lei lunar cat le revine in prezent.
Ministrul economiei, Codrut seres, a precizat ca introducerea abonamentului la gaze este o masura economica la care au apelat si celelalte tari europene, dand exemplul Frantei, Germaniei si Italiei.
Romania s-a angajat inca din anul 2003 ca va introduce abonamentul la gaze, dar masura a fost amanata in anul 2004 din cauza campaniei electorale.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.