U.S. Trade and Development Agency (USTDA) a oferit Ministerului Economiei si Comertului, printr-un acord semnat la sfarsitul saptamanii trecute, un grant de 293.682 dolari pentru dezvoltarea unui sistem national de monitorizare a impactului asupra me
U.S. Trade and Development Agency (USTDA) a oferit Ministerului Economiei si Comertului, printr-un acord semnat la sfarsitul saptamanii trecute, un grant de 293.682 dolari pentru dezvoltarea unui sistem national de monitorizare a impactului asupra mediului generat de exploatarile miniere cu grad de risc din Romania.
Semnatarii documentului au fost Ioan Codrut Seres, ministrul Economiei si Comertului, din partea Guvernului Romaniei, si Daniel D. Stein, director regional pentru Europa din cadrul USTDA, din partea Guvernului Statelor Unite.
Acordul incheiat intre cele doua Guverne are o valoare de 293.682 dolari si asigura finantarea studiului de fezabilitate a proiectului de implementare a sistemului de monitorizare a mediului in zonele miniere.
Proiectul vizeaza atat obiectivele miniere operationale, cat si cele aflate in fazele de inchidere si monitorizare post-inchidere si are in vedere o evaluare a factorilor de mediu si de risc geotehnic, monitorizarea si reducerea riscului la o serie de obiective.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.