Piata imobiliara este la extreme. Cel mai bine se vand acum garsonierele de 25.000 - 30.000 euro si apartamentele de lux, care ajung chiar la 1 milion de euro.Intr-o perioada in care se tot vorbeste de blocajul pietei imobiliare, sunt destui cumparat
Piata imobiliara este la extreme. Cel mai bine se vand acum garsonierele de 25.000 - 30.000 euro si apartamentele de lux, care ajung chiar la 1 milion de euro.Intr-o perioada in care se tot vorbeste de blocajul pietei imobiliare, sunt destui cumparatori pentru apartamente de lux de sute de mii de euro si chiar un milion.
"Este drept ca acum piata imobiliara nu este favorabila clasei de mijloc. Avem multe cereri pentru apartamente scumpe, de lux. De exemplu, in zona Mircea Eliade, de langa lacul Herastrau, am acum 4 clienti care vor sa cumpere cate un apartament intr-o vila in constructie. Aceasta va avea 4 apartamente si fiecare costa 1 milion euro, are 250 mp, vedere la lac, dotari deosebite. si pentru o cladire din soseaua Nordului am 3 clienti straini care sunt dispusi sa dea 1 milion euro pe apartament. Aceasta constructie urmeaza sa fie facuta cu cate 2.000 euro/mp si apoi va fi vanduta cu 4.000 euro/mp", ne-a spus Marius Locic, patronul firmei imobiliare Locic.
Empire Real Estate a vandut apartamente-duplex ultracentral, de 300-500 mp, mobilate ultramodern, cu marmura si lift, la preturi intre 540.000 si 780.000 euro. "Clientii nostri sunt romani", a precizat Cristi Raducanu, agent imobiliar. Dotarile sunt deosebite: garaj, centrala termica, aer conditionat, ascensor direct in apartament, marmura Spania, bucatarie dotata cu aragaz, hota, cuptor cu microunde, masina de facut cafea, tocator electric, masina de spalat si uscat rufele si barbeque in curte.
Monica Marin de la Euroest ne spune ca cele mai scumpe apartamente se afla in cateva zone-cheie - langa lacul Herastrau, in Cartierul Francez sau in Piata Charles de Gaulle. "Cei mai multi cumparatori sunt dispusi sa ofere intre 130.000 si 200.000 euro, dar avem cereri si pentru apartamente de peste 500.000 euro".



La polul opus, se mai vand doar garsoniere

Preturile la apartamentele pentru romanii "normali" n-au mai crescut, dar nici nu se vand. Apartamentele din blocurile vechi isi gasesc cumparatori cu greu, pentru ca ofertele de case pe pamant, nou construite, ajung la acelasi pret. Iulian Bucur, patronul firmei Lotus Intermed, spune ca "e o perioada foarte slaba, dar totusi se vand bine terenurile agricole si garsonierele de 25.000 - 30.000 euro. Bancile nu dau credite foarte mari, de aceea cel mai rapid se face rost de bani pentru garsoniere".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.