Dupa ce au condus dupa bunul plac Agentia Zarnesti a Bancii Comerciale Romane, directorul si sotia acestuia au fost trimisi in judecata pentru prejudicierea institutiei cu aproape 20 miliarde de lei. Cornel si Doina Uscoi, director si, respectiv, ofi
Dupa ce au condus dupa bunul plac Agentia Zarnesti a Bancii Comerciale Romane, directorul si sotia acestuia au fost trimisi in judecata pentru prejudicierea institutiei cu aproape 20 miliarde de lei. Cornel si Doina Uscoi, director si, respectiv, ofiter de credite se fac vinovati de abuz in serviciu in forma calificata, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, acordare de credite cu incalcarea legii si complicitate la toate aceste infractiuni. Potrivit anchetatorilor, ei au ajutat-o pe Maria Ioana Garbacea sa obtina mai multe imprumuturi, de peste 16,5 miliarde de lei, desi nu indeplinea conditiile de creditare.
Ca dovada si faptul ca nu le-a mai inapoiat. Din probele administrate, procurorii au stabilit ca cei doi soti instituisera un adevarat monopol la BCR Zarnesti si acordau credite chiar inainte de a intocmi documentatia necesara. De asemenea, familia Uscoi facea presiuni asupra celorlalti functionari bancari sa completeze documente bancare (ordine de plata, cecuri, bilete la ordin etc.), pe care ar fi trebuit sa le semneze chiar Doina.
Totodata, unele credite acordate lui Garbacea au fost garantate de sotii Uscoi cu bunuri personale, ajungandu-se astfel la situatii paradoxale in care inculpata Doina semna pe contracte de garantie imobiliara atat ca reprezentant al bancii, dar si ca girant.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.