Libia va privatiza partial cinci banci, in urmatoarele sase luni, si va permite investitorilor straini sa detina pachete minoritare de actiuni in cadrul institutiilor financiare, a declarat vineri fiul liderului Muammar Gaddafi, transmite Mediafax. S
Libia va privatiza partial cinci banci, in urmatoarele sase luni, si va permite investitorilor straini sa detina pachete minoritare de actiuni in cadrul institutiilor financiare, a declarat vineri fiul liderului Muammar Gaddafi, transmite Mediafax. Seif al-Islam Gaddafi a mai spus ca bancile straine vor avea in curand permisiunea de a desfasura operatiuni de retail bancar in Libia.
"Vom permite bancilor straine sa cumpere actiuni ale bancilor libaneze, in cadrul procesului de privatizare a acestora", a spus Gaddafi cu ocazia unei reuniuni regionale a Forumului Economic Mondial, organizata in Iordania. Influentul om politic a mai spus ca bancile straine vor putea deveni actionari minoritari si vor avea reprezentanti in conducerea institutiilor financiare.
Libia va permite bancilor straine sa cumpere actiuni la doua banci, in cursul acestei luni, si la celelalte trei in urmatoarele sase luni, dar nu s-a dezvaluit inca ce institutii sunt vizate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.