Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a anuntat ca reprezentantii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Agricultura (Agrostar) au fost consultati la elaborarea legilor proprietatii, tinandu-se seama de o mare parte din amendamentele propuse de e
Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a anuntat ca reprezentantii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Agricultura (Agrostar) au fost consultati la elaborarea legilor proprietatii, tinandu-se seama de o mare parte din amendamentele propuse de ei.
"Au participat la tot ceea ce inseamna acte normative, inclusiv la legile proprietatii. Legile proprietatii sunt clare, nu se pot negocia'', a spus Flutur.
Recent, conducerea Agrostar si-a exprimat nelinistea cu privire la faptul ca unele unitati mari din agricultura ar putea fi afectate de retrocedarea proprietatilor.
Federatia Agrostar a anuntat ca va organiza, in 2 iunie, un miting de protest in Bucuresti, fata de sprijinul insuficient acordat domeniului de catre stat, criticand si declaratia ministrului Gheorghe Flutur potrivit careia in spatele protestelor de luna trecuta ale agricultorilor ar sta "baronii locali".
Sindicalistii afirma ca mitingul este rezultatul lipsei de transparenta si de dialog din partea guvernantilor cu privire la problemele existente in domeniu si sustin ca revendicarile federatiei sunt exclusiv de natura sociala, atingandu-se si latura economica.
Sindicalistii se refera, printre altele, la efectele integrarii sectorului agricol in UE asupra fortei de munca si a agricultorilor romani, precum si la "politica gresita" de sustinere a sectorului agricol.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.