Grupul Veneto Banca, actionar majoritar al Bancii Italo Romena, a preluat, luna trecuta, pachetul majoritar al societatii de leasing D.R.T. Group, in urma unei tranzactii de circa un milion de euro, a declarat, vineri, vicepresedintele Veneto Banca,
Grupul Veneto Banca, actionar majoritar al Bancii Italo Romena, a preluat, luna trecuta, pachetul majoritar al societatii de leasing D.R.T. Group, in urma unei tranzactii de circa un milion de euro, a declarat, vineri, vicepresedintele Veneto Banca, Franco Antiga.
"In unele cazuri, leasingul se dovedeste un instrument de finantare mult mai interesant decat produsele bancare. In conditiile in care piata de leasing din Romania cunoaste o dezvoltare atat de rapida, era firesc sa ne largim portofoliul de servicii pe care il oferim actualilor clienti ai bancii si nu numai", a precizat directorul general al Bancii Italo Romena, Athos Varusio.
Veneto Banca si-a majorat participatia la 85% dupa ce, in octombrie 2003, grupul italian cumparase un pachet de 10% din D.R.T. Group. Fostul administrator unic al societatii de leasing, Dan Emil Stoica pastrand o participatie de doar15%.
Pana la jumatatea lunii iulie, activitatea D.R.T. Group va fi preluata de societatea Italo Romena Leasing.
Conducerea noii companii va fi asigurata de Franco Antiga, care va detine functia de presedinte, Athos Varusio, administrator delegat, si Dan Soica, administrator si vicepresedinte.
D.R.T. Group a incheiat, anul trecut, contracte in valoare totala de 13,2 milioane de euro, obtinand un profit net de 316.000 de euro.
Din totalul bunurilor finantate, 67,5% au vizat autovehiculele si 32,5% echipamentele.
"Structura portofoliului va suferi modificari, astfel incat va reflecta activitatea unei companii de emanatie bancara, in care autovehiculele, echipamentele si imobilele vor detine cote egale", a declarat Stoica.
In opinia acestuia, leasingul imobiliar are un potential de crestere ridicat, prima etapa de finantare pe acest segment vizand doar constructiile deja existente.
Oficialul D.R.T. Group a precizat ca noua companie isi propune sa devina un jucator important pe piata de leasing, obiectivul pe termen mediu vizand o cota de circa 5%.
La nivelul anului trecut, compania detinea o cota de piata de circa 1,3% din volumul total al contractelor incheiate la nivelul Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania (ASLR).
Conform ASLR, volumul contractelor incheiate la nivelul Asociatiei reprezinta aproximativ 55% din totalul pietei de profil romanesti, estimata, anul trecut, la aproximativ 1,8 miliarde de euro. D.R.T. Group a fost infiintat in 1991. Intre 2001 si 2003, compania RH Printing & Publishing, firma apartinand familiei lui Ion Ratiu, a detinut o participatie de 20%. Anterior deciziei de colaborare cu Veneto Banca, D.R.T. Group a negociat si cu banci si fonduri de investitii straine care opereaza in Romania si Europa de Est. Din octombrie 2000, Veneto Banca detine 92,3% din capitalul Bancii Italo Romena, grupul italian fiind activ in sectorul de bankassurance, factoring si brokeraj.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.