De curand Banca Mondiala a anuntat o schimbare a politicii fata de comunitatile indigene din tarile subdezvoltate si in curs de dezvoltare, se arata intr-un comunicat citat de BBC. Aceasta schimbare se va petrece in viitorul apropiat si se va baza pe
De curand Banca Mondiala a anuntat o schimbare a politicii fata de comunitatile indigene din tarile subdezvoltate si in curs de dezvoltare, se arata intr-un comunicat citat de BBC. Aceasta schimbare se va petrece in viitorul apropiat si se va baza pe consultari informative foarte amanuntite, se mai arata in comunicat. Oficialitatile au luat aceasta decizie dupa ce au recunoscut ca, pana acum, Banca Mondiala a lucrat in defavoarea acestor populatii. Banca Mondiala descrie comunitatile indigene ca fiind o populatie distincta, pentru care cultura, identitatea si resursele naturale sunt legate indisolubil de teritoriul pe care locuiesc. Conform estimarilor, in prezent exista peste 250 de milioande de indigeni si de oameni care traiesc in conditii inumane, raspanditi in peste 70 de tari. Este vorba de grupurile cele mai dezavantajate si marginalizate de pe glob, de societati arhaice, care continua sa traiasca din vanat si pescuit.
Pentru a-si implementa noua politica de ajutor, Banca Mondiala a solicitat guvernelor tarilor vizate de astfel de masuri o mai buna colaborare cu comunitatile defavorizate, in vederea colectarii de informatii si de distribuire de ajutoare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.