Acum sapte ani a fost dejucat un atentat la adresa fostului presedinte Emil Constantinescu. Conform unui post de televiziune, o grupare araba ar fi incercat sa organizeze un atentat la adresa lui Constantinescu, informatia fiind obtinuta la timp de s
Acum sapte ani a fost dejucat un atentat la adresa fostului presedinte Emil Constantinescu. Conform unui post de televiziune, o grupare araba ar fi incercat sa organizeze un atentat la adresa lui Constantinescu, informatia fiind obtinuta la timp de serviciile secrete, iar presupusii atentatori fiind opriti inainte de a ajunge in Romania.
Potrivit sursei citate, persoane aflate in penitenciarul Jilava ar fi trimis in Siria, la sfarsitul lui 1998 - inceputul lui 1999, o scrisoare in limba araba (dialectul farsi).
In aceasta scrisoare s-ar fi cerut sprijin unor persoane din Siria, sa vina in Romania pentru a-i pedepsi pe cei care se opuneau derularii de catre arabi a unor afaceri ilegale, documentul continand referiri chiar la presedintele Emil Constantinescu. Serviciile secrete au interceptat scrisoarea, i-au identificat pe cei ce ar fi urmat sa ajunga in Romania, oprindu-i in momentul in care s-au prezentat la consulatul roman pentru a obtine viza de intrare in Romania.
Emil Constantinescu leaga acest fapt de masurile pe care le luase, in acea perioada, impotriva mafiei arabe, despre care afirma ca se ocupa cu traficul de tigari, cafea si alcool.
"Erau anumite legaturi, era vorba de o serie de persoane identificate ca fiind agenti dubli, agenti ai securitatii si ai serviciilor arabe, in special siriene", a declarat Constantinescu.
Fostul sef al Serviciului de Informatii Externe, Catalin Harnagea, a confirmat tentativa mafiei arabe de a atenta la viata presedintelui Emil Constantinescu.
"Erau doi detinuti, in acel moment, care isi savarseau pedeapsa intr-o inchisoare din Romania. Erau tot persoane de origine araba. Era vorba de doua persoane nu extrem de cunoscute. Erau, practic - sa spun - niste pioni, nu erau niste capi", a declarat Harnagea, telefonic, pentru Pro TV.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.