Magistratii sunt obligati ca in exercitarea atributiilor sa se abtina de la exprimarea sau manifestarea, in orice mod, a convingerilor lor politice, au comunicat, ieri, citati de Mediafax, reprezentanti ai Curtii Constitutionale, refuzand sa faca alt
Magistratii sunt obligati ca in exercitarea atributiilor sa se abtina de la exprimarea sau manifestarea, in orice mod, a convingerilor lor politice, au comunicat, ieri, citati de Mediafax, reprezentanti ai Curtii Constitutionale, refuzand sa faca alte comentarii referitoare la afirmatiile lui Traian Basescu privind reforma in Justitie.
Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, intr-o emisiune televizata, ca a vazut reticenta la schimbare a sistemului din Justitie si "dispretul" unor persoane din Consiliul Superior al Magistraturii si al Curtii Constitutionale fata de interesul national, pentru a-si conserva interesele lor.
In cazul Curtii Constitutionale, seful statului a facut referire la decizia conform careia Parchetul National Anticoruptie nu poate sa-i ancheteze pe parlamentari si ministri. Basescu s-a intrebat cum de aceasta institutie nu a vazut "incompatibilitatea" atunci cand PNA il "hartuia" pe el. "I-as trimite pe acei judecatori care au dispret pentru procesele de integrare ale Romaniei sa raspunda in fata oamenilor, daca le vom rata din cauza lor", a adaugat presedintele.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.