Dupa ce si-a vazut spulberat visul de a cuceri Liga Campionilor cu Chelsea, miercuri seara magnatul rus Roman Abramovici a fost consolat de cea de-a doua echipa la care este actionar, TSKA Moscova, care a reusit sa castige Cupa UEFA la Lisabona, impu

Dupa ce si-a vazut spulberat visul de a cuceri Liga Campionilor cu Chelsea, miercuri seara magnatul rus Roman Abramovici a fost consolat de cea de-a doua echipa la care este actionar, TSKA Moscova, care a reusit sa castige Cupa UEFA la Lisabona, impunandu-se cu scorul de 3-1 in fata echipei locale Sporting.
Performanta lui TSKA este cu atat mai notabila cu cat este prima echipa rusa care castiga un trofeu european, in plus ea revenind de la 0-1 la pauza (gol Rogerio, min. 28), prin golurile inscrise de Berezovski (min. 57), Zhirkov (min. 66) si Vagner Love (min. 75).
Presa portugheza de ieri reaminteste ca, pe teren propriu, echipele portugheze au mai pierdut doua finale: nationala Portugaliei in fata Greciei, la Euro-2004 si Benfica, in fata belgienilor de la Anderlecht Bruxelles, echipa lusitana nereusind in meciul retur din finala Cupei UEFA, din 1983, decat un egal, dupa ce in tur fusese invinsa cu 1-0. In patru zile, Sporting a reusit contraperformanta de a pierde doua trofee, Cupa UEFA si campionatul, duminica ea fiind invinsa de rivala Benfica.

Niculae, criticat de presa portugheza

Atacantul roman Marius Niculae a fost introdus pe teren in ultima jumatate de ora a meciului, inlocuindu-l pe veteranul portughez Sa Pinto.
Cotidianul O Jogo i-a acordat nota 4 pentru evolutia sa, motivand ca "romanul avea motive istorice pentru a nu-i iubi pe rusi si a avut posibilitatea de a se <>. Doar in minutul 87 a pus in pericol poarta lui Akinfeev, insa cu un sut slab".
Cotidianul A Bola l-a notat pe Marius Niculae cu o stea, cel mai bun jucator de la Sporting fiind desemnat Rogerio, autorul singurului gol al formatiei lusitane, cotat cu cinci stele.
Acelasi calificativ l-a primit Marius Niculae si din partea cotidianului Record.
"S-a deplasat putin, a avut o lovitura cu capul si o alta ocazie la care a ajuns prea tarziu", noteaza sursa citata. Publicatia Correio da Manha noteaza ca Marius Niculae a fost in teren 19 minute, insa apararea echipei TSKA Moscova nu a avut nici o problema cu el.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.