Afacerile cu terenuri s-au dovedit dintotdeauna profitabile. Daca tranzactiile se fac prin ilegalitati, castigul este din ce in ce mai ispititor. Asa a gandit si o femeie pusa pe facut bani in momentul in care a luat "in vizor" peste 40 de hectare de

Afacerile cu terenuri s-au dovedit dintotdeauna profitabile. Daca tranzactiile se fac prin ilegalitati, castigul este din ce in ce mai ispititor. Asa a gandit si o femeie pusa pe facut bani in momentul in care a luat "in vizor" peste 40 de hectare de pamant, situate in localitatea timiseana Vucova.
Cele sase terenuri in posesia carora dorea sa intre, dupa ce a comis mai multe falsuri, urmau sa fie vandute unor cetateni straini, evident, la preturi impresionante.
Filiera de escroci prin intermediul careia se derulau tranzactiile cu terenuri a fost insa anihilata la timp de politistii de la Biroul de Investigatii Criminale din Timisoara. Sesizarea unui notar public i-a condus pe oamenii legii la o adevarata retea de profesionisti. "Nu este exclus ca printre complicii celor patru sa se regaseasca si functionari publici, avand in vedere ca titlurile de proprietate, care s-au dovedit a fi false, au fost eliberate de Primaria Cheveresu Mare", ne-au declarat surse judiciare. La fel de posibil este si faptul ca in spatele intregii afaceri sa se afle alte persoane, iar cei care au fost prinsi in flagrant sa fie doar simpli "executanti". Ancheta in acest dosar a fost declansata la inceputul acestei saptamani, dupa ce un notar public a observat ca fusese solicitat sa intocmeasca trei contracte de promisiune de vanzare-cumparare, in baza unor acte false. "Functionarului i-au fost lasate trei titluri de proprietate, copii dupa trei carti de identitate si mai multe adeverinte emise de Primaria din Cheveresu Mare pentru a fi efectuate formalitatile de vanzare-cumparare. La o prima vedere, acesta a sesizat faptul ca ar putea fi false, moment in care a anuntat Politia", ne-a declarat inspectorul principal Dumitru Pavel, purtator de cuvant al IPJ Timis. Pentru capturarea celor patru persoane, oamenii legii au trecut la supravegherea biroului notarial si, in momentul in care au venit dupa documente, au fost luati la intrebari.

Primaria din Cheveresu Mare se pregateste pentru lamuriri

Codrut A., 28 de ani, Sebastian I., 31 de ani si Cristian D., 31 de ani, toti din judetul Suceava, au fost racolati de Dorina P., 58 de ani, din Remetea Mare, judetul Timis, care s-a oferit sa le dea cate 100 de euro de persoana daca vor intra in afacerea cu terenuri de la Vucova. In timpul interogatoriului, cei trei au marturisit ca totul a fost regizat de Dorina, fara ca ei sa aiba habar de implicatiile ulterioare. Initial, femeia le-a dat sucevenilor cate doua buletine de identitate false fiecaruia si actele necesare, din care rezulta ca sunt proprietarii unor loturi de pamant de cate 6,6 ha, 5,14 ha, 9,83 ha, 3,57 ha, 6,05 ha si 9,72 ha. "Era foarte simplu. Ea le-ar fi cumparat de la cei trei si astfel dadea o aparenta legalitate tranzactiei pentru ca, ulterior, sa le vanda unor cetateni straini", ne-a precizat Pavel.
De altfel, asupra sucevenilor au fost gasite sapte carti de identitate falsificate pe alte nume, avand insa aplicate fotografiile celor depistati, precum si titluri de proprietate si adeverinte.
Deocamdata, anchetatorii nu au reusit sa afle prea multe detalii de la Dorina P., deoarece femeia nu recunoaste in ruptul capului ca ar avea vreo legatura cu toata escrocheria. "Cercetarile sunt in derulare si urmeaza sa declansam o serie de controale la Primaria din Cheveresu Mare pentru a stabili daca acele documente au fost emise, intr-adevar, de aceasta institutie. Mai mult decat atat, vom incerca sa identificam si terenurile care fac obiectul tranzactiilor pentru a vedea daca ele exista sau nu in realitate", a mai spus Pavel.
Pana la clarificarea situatiei, cele patru persoane sunt cercetate pentru fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.