Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a redus limitele minime stabilite anterior pentru capitalul social al companiilor de asigurare la sfarsitul anului 2005, respectiv finele lunii iunie 2006, potrivit unui ordin CSA publicat in Monitorul Ofi
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a redus limitele minime stabilite anterior pentru capitalul social al companiilor de asigurare la sfarsitul anului 2005, respectiv finele lunii iunie 2006, potrivit unui ordin CSA publicat in Monitorul Oficial.
Pana la sfarsitul acestui an, societatile care practica asigurari generale, fara asigurarile obligatorii, trebuie sa aiba un capital minim de 50 de miliarde de lei, iar asiguratorii care vand toate tipurile de polite generale si polite de viata vor avea un capital de cel putin 80 de miliarde de lei.
Ordinul CSA stabileste si pragurile de capital aplicabile de la 30 iunie 2006. Astfel, pentru a incheia polite de asigurari generale, fara cele obligatorii, firmele vor fi obligate sa detina un capital social de peste 80 de miliarde de lei. Societatile care vand gama completa de asigurari generale vor dispune de un capital de cel putin 120 de miliarde de lei, nivel aplicabil si in cazul firmelor specializate pe asigurari de viata.
In prezent, o societate de asigurari este obligata sa constituie un capital social de minimum 15 miliarde de lei pentru a desfasura activitati de asigurari generale, exceptand asigurarile obligatorii, cel putin 30 de miliarde de lei pentru toate tipurile de asigurari generale si 21 de miliarde de lei in cazul asigurarilor de viata.
Normele precedente stabileau un nivel minim de capital, pana la 30 iunie 2005, de 40 de miliarde lei in cazul asigurarilor generale, excluzand politele obligatorii, 65 de miliarde de lei pentru toate categoriile de asigurari generale si 60 de miliarde lei in cazul politelor de viata. CSA stabilea, pentru finele anului 2005, un capital social de 65 miliarde de lei pentru asigurari generale, exceptand asigurarile obligatorii, 100 miliarde de lei pentru asigurarile generale, nivel aplicabil si companiilor care vand numai asigurari de viata.
Sumele urmau sa creasca, pana la 30 iunie 2006, la 100 miliarde de lei pentru asigurari generale, exceptand asigurarile obligatorii, 150 miliarde de lei pentru asigurari generale, situatie similara si in cazul societatilor care practica numai asigurari de viata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.