Importatorii de centrale termice murale de apartament estimeaza ca piata romaneasca de profil, reprezentata aproape integral de importuri, se va situa in 2005 la aproape 75 de milioane de euro, cu vanzari de 145-150.000 de unitati, nivel similar celu
Importatorii de centrale termice murale de apartament estimeaza ca piata romaneasca de profil, reprezentata aproape integral de importuri, se va situa in 2005 la aproape 75 de milioane de euro, cu vanzari de 145-150.000 de unitati, nivel similar celui raportat anul trecut.
"In 2004 au fost vandute circa 145.000 de unitati, fata de 250.000 de centrale in 2003. (...) Pentru 2005 estimam ca vanzarile vor avea un nivel similar celui de anul trecut", a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, Olimpiu Achim, presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Centrale Termice (APICT).
El a precizat ca pretul mediu al unei centrale de apartament este de circa 500 de euro.
Potrivit lui Achim, vanzarile in primele luni ale anului au fost similare celor inregistrate la inceputul anului 2004. Importurile reprezinta circa 96 la suta din vanzari.
Cele mai multe aparate comercializate pe piata romaneasca sunt produse in Italia si Germania, potrivit lui Achim. Reprezentantii asociatiei acuza autoritatile ca incearca sa limiteze numarul debransarilor, prin solicitarea unui numar mare de acte si aprobari costisitoare, incalcand, astfel, dreptul populatiei de a opta pentru modalitatea dorita de asigurare a confortului casnic.
"Populatia nu ar trebui sa fie obligata sa suporte scumpirile periodice si pierderile din retelele sistemului centralizat, atat timp cat acesta nu asigura confortul necesar unui trai decent", a afirmat Sever Scarlat, vicepresedinte APICT.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.