Dupa ce, saptamana trecuta, Primaria Generala a Capitalei le-a interzis sindicalistilor Sanitas sa protesteze in fata sediului Ministerului Sanatatii si Familiei, presedintele CNSLR Fratia, confederatie sindicala la care sunt afiliati membrii Sanitas
Dupa ce, saptamana trecuta, Primaria Generala a Capitalei le-a interzis sindicalistilor Sanitas sa protesteze in fata sediului Ministerului Sanatatii si Familiei, presedintele CNSLR Fratia, confederatie sindicala la care sunt afiliati membrii Sanitas, a anuntat ca astazi, incepand cu ora 11.00, vor organiza un miting de protest fata de situatia de criza cu care se confrunta sistemul sanitar.
Mitingul ar fi trebuit sa aiba loc in urma cu o saptamana, dar actiunea nu a fost aprobata de autoritati, decizie pe care sindicalistii au considerat-o ca fiind "sfidatoare" si care "justifica pe deplin actiunile de protest care se vor derula in perioada urmatoare". "Solicitam acordarea a 20 de tichete de masa lunar, pentru fiecare salariat, pe tot parcursul anului 2005, dar si acordarea integrala a drepturilor salariale si a sporurilor prevazute in OUG nr. 115/2004 si in contractul colectiv de munca la nivel de ramura sanitara, in cursul acestui an", a declarat liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu.
Sindicalistii mai cer finalizarea procedurilor legale pentru acordarea premiului anual pentru 2004, pana la 1 iulie 2005, precum si elaborarea si adoptarea Regulamentului de sporuri.
Federatia solicita si protectia locurilor de munca si renuntarea la disponibilizari de personal.
"In cazul in care Ministerul Sanatatii nu isi asuma responsabilitatea acordarii drepturilor solicitate, Federatia SANITAS va organiza, la inceputul lunii iunie, un miting sindical de amploare in Capitala si va declansa procedurile pentru organizarea grevei generale in sistemul sanitar", a avertizat Marius Petcu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.