Consumul anual de ulei de aproape 12 litri pe locuitor plaseaza Romania pe primul loc in comparatie cu tarile vecine, iar specialistii prevad o continuare a cresterii pietei, a declarat ieri, Andreas Friedman, membru al Consiliului de Administratie a
Consumul anual de ulei de aproape 12 litri pe locuitor plaseaza Romania pe primul loc in comparatie cu tarile vecine, iar specialistii prevad o continuare a cresterii pietei, a declarat ieri, Andreas Friedman, membru al Consiliului de Administratie al firmei de profil Olpo. "Romanii au consumat anul trecut 11,6 litri de ulei pe cap de locuitor, in crestere fata de anul 2003, cand acesta s-a situat in jurul valorii de 10,2 litri", a precizat Friedman. Potrivit acestuia, cantitatea totala comercializata pe piata a fost de 250 de milioane de litri. In luna februarie a acestui an, Friedman a vandut catre compania americana Cargill pachetul de 95,29% din actiunile Olpo Podari, pe care il detinea impreuna cu Doru Stanescu si Salame Badr. Friedman a ramas, alaturi de Stanescu, in Consiliul de Administratie al societatii.
Reprezentantul firmei a apreciat ca, in perioada urmatoare, pe fondul cresterii puterii de cumparare a populatiei si a pietei de profil, consumul anual de ulei se va majora in continuare.
Principalii producatori de ulei din Romania sunt grupul american Bungee, care detine fabricile Unirea Iasi, Muntenia Bucuresti si Interoil Oradea si Agricover Buzau, detinut de doi investitori iranieni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.