Parcul Industrial Ploiesti a incheiat, pana in prezent, contracte cu 28 de firme care isi desfasoara activitatea pe o suprafata de 110 hectare, investitiile totale fiind de 70 de milioane de euro, a declarat, ieri, directorul parcului, Valerian Sfar
Parcul Industrial Ploiesti a incheiat, pana in prezent, contracte cu 28 de firme care isi desfasoara activitatea pe o suprafata de 110 hectare, investitiile totale fiind de 70 de milioane de euro, a declarat, ieri, directorul parcului, Valerian Sfarloaga. Investitiile acopera cele mai variate domenii, precum productia de subansamble auto, telecomunicatii, mase plastice, service auto si transporturi, confectii metalice, vopseluri, grunduri si lichide de racire. Una dintre companiile internationale importante care au ales sa investeasca la Ploiesti este Kaufland Stiftung din Germania - care intentioneaza sa construiasca si sa opereze depozite logistice pe o suprafata de 30 de hectare, investitia totala urmand sa ajunga la 40 de milioane de euro. Primul modul al acestui complex de spatii de depozitare, care a presupus o investitie de 10 milioane de euro va fi deschis in acest an, la sfarsitul lunii iunie. Firma olandeza WIM Bosmann va deschide, de asemenea, in luna iunie, mai multe depozite logistice care vor ocupa o suprafata de opt hectare, investitia aferenta totalizand 12 milioane de euro.
O alta investitie, finalizata la sfarsitul anului trecut, este cea a companiei japoneze Yazaki, care va produce componente electrice pentru motoare si autovehicule, unitatea de productie, cu o suprafata de 5,25 hectare, necesitand investitii de 20 de milioane de euro.
Un alt contract a fost incheiat de Johnson Controls Romania, la care actionar majoritar este compania americana Johnson Controls, care va fabrica scaune si huse de automobile. Firma a contractat o suprafata de 2,7 hectare si a investit 16 milioane de euro in constructia spatiilor de productie deschise la sfarsitul anului trecut.
Cele doua companii si-au manifestat initial optiunea pentru extinderea unitatilor de productie contractand o suprafata optionala de teren la care au renuntat ulterior in favoarea altor firme.
RomTelecom si MobiFon - au decis, de asemenea, sa deruleze o serie de operatiuni pe platforma parcului industrial.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.