Circulatia rutiera va fi deviata din zona Pasajului Marasesti, intrucat Primaria Capitalei va incepe, in aproximativ o luna, lucrarile de consolidare a acestei constructii. Potrivit sefului Directiei de Transporturi a municipalitatii, Gheorghe Udrist
Circulatia rutiera va fi deviata din zona Pasajului Marasesti, intrucat Primaria Capitalei va incepe, in aproximativ o luna, lucrarile de consolidare a acestei constructii. Potrivit sefului Directiei de Transporturi a municipalitatii, Gheorghe Udriste, lucrarile de reabilitare vor dura maxim zece luni si vor costa 32 de miliarde de lei, bani alocati din bugetul Capitalei pe acest an. In prezent, autoritatile locale asteapta finalizarea lucrarilor la linia de tramvai de pe Sos. Viilor, pentru a putea devia traficul liniei RATB care subtraverseaza pasajul si care este singura legatura cu zona Balta Alba. Potrivit dir. Udriste, reabilitarea si modernizarea Pasajului Marasesti cuprinde, in mare, decopertarea totala a constructiei, instalarea unei pompe pentru drenarea apei care se acumuleaza la fiecare ploaie, precum si construirea unor bretele de circulatie care sa faca legatura cu suprateranul, adica cu strazile laterale pasajului.
Desi devierea circulatiei in zona va ingreuna si mai mult traficul rutier, consolidarea pasajului este o urgenta "maxima" a municipalitatii, intrucat aceasta constructie intra in fiecare luna cu cinci centimetri in pamant, riscand sa se prabuseasca. De altfel, toate cele sapte pasaje rutiere din Bucuresti nu au fost reparate de 20 de ani si reprezinta un pericol atat pentru soferi, cat si pentru pietoni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.