Filmul "Moartea domnului Lazarescu" regizat de Cristi Puiu, prezent in sectiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, a fost achizitionat de compania Coproduction Office a lui Philippe Bober, care se va ocupa de vanzarea peliculei pe plan i
Filmul "Moartea domnului Lazarescu" regizat de Cristi Puiu, prezent in sectiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, a fost achizitionat de compania Coproduction Office a lui Philippe Bober, care se va ocupa de vanzarea peliculei pe plan international.
"Moartea domnului Lazarescu" are premiera mondiala azi, la Theatre Claude Debussy. Pelicula, in care este prezentata povestea unui barbat de 63 de ani (interpretat de Ion Fiscuteanu) a carui suferinta se transforma intr-un cosmar pe cand este plimbat de la un spital la altul prin Bucuresti, "Moartea domnului Lazarescu" concureaza la Un Certain Regard alaturi de alte 19 filme.
Juriul sectiunii il are ca presedinte pe regizorul si scenaristul american Alexander Payne, iar ca membri pe actrita americana Betsy Blair, directoarea Festivalului de la Rotterdam - Sandra Den Hamer, jurnalista canadiana Katia Chapoutier, jurnalista franceza Genevieve Welcomme, regizorul si scenaristul francez Gilles Marchand, criticul si scriitorul argentinian Eduardo Antin ("Quintin").
Filmul lui Puiu ii mai are in distributie pe Luminita Gheorghiu, Doru Ana, Dana Dogaru, Florin Zamfirescu, Gabriel Spahiu si Monica Barladeanu. Filmul este al treilea titlu important din catalogul lui Bober la Cannes. Compania acestuia a produs si prezentat in festival filmul "Batalla en el cielo", proiectat duminica seara in competitie. Colaborarea lui Bober cu regizorul mexican Carlos Reygadas a inceput la primul lungmetraj al acestuia, "Japon", care a obtinut o mentiune speciala Caméra d'Or in 2002. Creata in 1987 cu intentia de a produce doua - trei filme de arta si de a vinde patru - cinci asemenea filme pe an, The Coproduction Office are sedii la Paris si Berlin.
Cristi Puiu a mai participat la Cannes in 2001, in sectiunea Quinzaine des Realisateurs, cu lungmetrajul "Marfa si banii". Regizorul a obtinut, anul trecut, Ursul de Aur la Berlin cu scurtmetrajul "Un cartus de Kent si un pachet de cafea".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.