Portugalia traverseaza o ''grava criza bugetara'', situatia finantelor publice fiind cu mult mai rea decat ceea ce fusese estimat, a declarat sambata la Luxembourg guvernatorul Bancii Portugaliei, Vitor Constancio, relateaza Agentia France Presse. ''
Portugalia traverseaza o ''grava criza bugetara'', situatia finantelor publice fiind cu mult mai rea decat ceea ce fusese estimat, a declarat sambata la Luxembourg guvernatorul Bancii Portugaliei, Vitor Constancio, relateaza Agentia France Presse. ''Trebuie sa recunosc ca situatia economica este cu mult mai rea decat ne temeam'' a declarat guvernatorul bancii centrale, in urma unei reuniuni a ministrilor de finante ai Uniunii Europene. La jumatatea lunii aprilie, premierul portughez, Jose Socrates estimase ca deficitul public al tarii sale, pentru anul in curs, se va situa undeva in jur de 6 la suta din produsul intern brut (PIB), ceea ce ar reprezenta o grava incalcare a acordurilor economice ale Uniunii Europene, care cer un deficit de maxim 3 la suta din PIB. Unii analisti portughezi considera situatia mult mai dramatica, avansand previziuni de 7 procente pentru deficitul comercial pe 2005. Conform informatiilor venite din presa portugheza, Guvernul de la Lisabona pregateste pentru urmatoarele luni o serie de masuri, ''drastice'', de reducere a deficitului pana la sfarsitul lui 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.