Dupa o saptamana plina de speranta pentru impatimitii jocului la Bursa, piata de capital a intrat in regres, scaderile de ieri depasindu-le pe cele din sedinta anterioara. Indicii BET si BET-C au inregistrat deprecieri de 1,73, respectiv de 1,43 la s
Dupa o saptamana plina de speranta pentru impatimitii jocului la Bursa, piata de capital a intrat in regres, scaderile de ieri depasindu-le pe cele din sedinta anterioara. Indicii BET si BET-C au inregistrat deprecieri de 1,73, respectiv de 1,43 la suta, in timp ce segmentul SIF-urilor a facut de aceasta data nota discordanta, cu o usoara variatie pozitiva, de 0,23 la suta.
SIF Moldova a consemnat cea mai mare apreciere din piata societatilor de investitii, de 1,98 la suta, inchizand la un pret de 10.300 lei pe actiune, urmata de SIF Muntenia, cu un castig pe actiune de 1,14 la suta pana la 8.850 lei. SIF Banat-Crisana a inchis, ieri, in scadere cu 0,83 la suta pana la o valoare de 12.000 lei pe actiune, iar SIF Transilvania a scazut cu 0,77 la suta la un pret de 12.900 lei pe actiune, in timp ce cursul SIF Oltenia a stagnat. Titlurile emitentilor cu lichiditate mare au scazut in corpore, cu variatii de mica amploare insa. Actiunile Turbomecanica s-au depreciat in sedinta de ieri cu 4,50 la suta, stabilizandu-se la un pret de 95.500 lei pe actiune, urmate de cele ale Azomures, care au consemnat un declin de 3,28 la suta pana la 2.650 lei pe actiune. Ambele reprezentante importante ale sectorului petrolier, Rompetrol Rafinare si SNP Petrom, au inchis, ieri, in minus. RRC, care de la o vreme se afla in cadere libera, s-a depreciat cu 1,52 la suta pana la o cotatie de 905 lei pe actiune, iar SNP, cu 1,22 la suta pana la un pret de 3.250 lei pe actiune. Conform spuselor lui Liviu Avram, broker la SSIF Prime Transaction, deprecierea indicelui BET se datoreaza in primul rand scaderii accentuate a titlurilor BRD, care au inchis pe minimul zilei, de 44.500 lei pe actiune, dupa o scadere de 2,84 la suta. Analistul estimeaza ca aceasta corectie se va prelungi pana in sedinta de vineri, cand in mod normal ar trebui sa se inregistreze o crestere globala.
In ceea ce priveste SIF-urile, Avram arata ca aceasta este o perioada buna de cumparare a titlurilor acestor societati, analistii asteptandu-se la o explozie a preturilor in jurul verii. Rulajul realizat de actiunile SIF-urilor s-a ridicat, ieri, la circa 80 de miliarde lei, aproape 60 la suta din lichiditatea totala, cifrata la 140 miliarde lei. Cel mai tranzactionat titlu a fost SIF Banat-Crisana, cu un aport de 36 miliarde lei la valoarea totala a tranzactiilor. Liviu Avram a semnalat ca, in ultimele zile, s-au realizat transferuri foarte mari de pachete de actiuni ale acestui emitent.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.