Doi ofiteri din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Buzau, printre care si adjunctul politiei, au fost pusi pe liber, alti sapte angajati fiind sanctionati in urma unui control al IGPR demarat in luna martie. Potrivit raportului ofiterilor Pol
Doi ofiteri din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Buzau, printre care si adjunctul politiei, au fost pusi pe liber, alti sapte angajati fiind sanctionati in urma unui control al IGPR demarat in luna martie. Potrivit raportului ofiterilor Politiei Romane, acestia sunt acuzati de "intarzieri repetate si nejustificate in solutionarea lucrarilor", precum si neglijenta in serviciu. Controlul ofiterilor din Politia Romana, finalizat zilele trecute, au scos la iveala mai multe nereguli comise fostul sef al Serviciului de Investigare a Fraudelor si subordonati ai lui, precum si de adjunctul comandantului Politiei Municipale, comisarul Ion Marin.
Potrivit unui comunicat remis ieri de catre conducerea inspectoratului, comisarul-sef Lucian Costache, fost sef al Serviciului de Investigare a Fraudelor, care si-a dat demisia chiar din timpul controlului efectuat de ofiterii de la Bucuresti, a fost destituit din Politie.
Lucian Costache a fost acuzat de "management defectuos, activitate incompatibila cu calitatea de politist care a adus atingere onoarei, probitatii profesionale, precum si prestigiului institutiei din care face parte, neglijenta manifestata in indeplinirea indatoririlor de serviciu, intarzieri repetate si nejustificate in solutionarea lucrarilor, incalcarea prevederilor referitoare la indatoririle de serviciu."
In ceea ce-l priveste pe unul dintre subalternii lui, inspectorul principal Constantin Badeanu, acesta a fost eliberat din functie din cauza "comportamentului necorespunzator in serviciu, a neglijentei manifestate in indeplinirea indatoririlor de serviciu, intarzieri repetate si nejustificate in solutionarea lucrarilor, incalcarea prevederilor referitoare la indatoririle de serviciu".
In urma aceluiasi control, alti sapte politisti buzoieni, majoritatea de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, au fost sanctionati cu diminuarea din salariu cu cinci la suta timp de doua luni, asupra lor planand aceleasi acuzati ca si cele de care este invinuit seful serviciului.
Printre ofiterii pedepsiti se numara si adjunctul comandantului Politiei Municipale, comisarul Ion Marin, sanctionat cu mustrare scrisa pentru depasirea atributiilor de serviciu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.