Potrivit unui proiect de lege pentru modificarea ºi completarea Legii nr. 31/1990 privind societãþile comerciale, panã la data de 1 iulie 2006, societãþile pe acþiuni ºi in comanditã pe acþiuni iº
Potrivit unui proiect de lege pentru modificarea ºi completarea Legii nr. 31/1990 privind societãþile comerciale, panã la data de 1 iulie 2006, societãþile pe acþiuni ºi in comanditã pe acþiuni iºi vor majora capitalul social la valoarea de minimum 25.000 de euro, in echivalent lei, calculat la cursul de schimb comunicat de Banca Naþionalã a Romaniei la data subscrierii.
De la data expirãrii acestui termen Registrul Comerþului va solicita tribunalelor dizolvarea societãþilor pe acþiuni ºi in comanditã pe acþiuni care nu ºi-au indeplinit obligaþia de majorare a capitalului social in limita prevãzutã de lege. Hotãrarea tribunalului prin care s-a pronunþat dizolvarea se inregistreazã in Registrul Comerþului, se comunicã pe cale electronicã la Agenþia Naþionalã de Administrare Fiscalã, la Direcþiile generale ale finanþelor publice judeþene ºi a municipiului Bucureºti ºi la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, iar publicitatea se asigurã prin afiºarea pe pagina de Internet a Registrului Comerþului ºi la sediul oficiului Registrului Comerþului de pe langã tribunal, in raza cãruia societatea iºi are inregistrat sediul social.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.