O instalatie artizanala montata la o magistrala de benzina si care s-a fisurat era cat pe ce sa provoace o adevarata tragedie pe soseaua Constanta-Mangalia. Furtunul de pexal fusese amplasat intre Midia si unul dintre depozitele societatii Oil Termin
O instalatie artizanala montata la o magistrala de benzina si care s-a fisurat era cat pe ce sa provoace o adevarata tragedie pe soseaua Constanta-Mangalia. Furtunul de pexal fusese amplasat intre Midia si unul dintre depozitele societatii Oil Terminal, hotii de combustibil reusind astfel sa se aprovizioneze fara ca cineva sa-i deranjeze.
Ghinionul a facut ca ieri, in jurul pranzului, mecanismul sa se fisureze, moment in care benzina a inceput sa tasneasca la o inaltime de 40 de metri, inundand soseaua din apropiere pe o raza de 3 km. Muncitorii de la Administratia Nationala a Drumurilor care efectuau lucrari de reparatii a drumului national spun ca au anuntat imediat Politia si Petrotrans, acesta din urma oprind pomparea pe conducta. La fata locului s-au deplasat si mai multi pompieri de la Brigada Dobrogea, dar si jandarmi, care au imprastiat materiale absorbante pentru evitarea unei explozii de proportii.
Potrivit politistilor, furtunul de pexal din care s-a scurs combustibilul era lung de 15 metri, la capat avand un filet cu diametrul de 40 de milimetri, folosit pentru prelungirea unui alt furtun.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.