Cu toate ca Parlamentul elvetian nu a aprobat o initiativa de limitare a numarului de emigranti ce pot avea rezidenta in tara, legislativul se mentine in continuare exigent in raport cu strainii care doresc sa obtina un loc de munca in acest stat.Ast
Cu toate ca Parlamentul elvetian nu a aprobat o initiativa de limitare a numarului de emigranti ce pot avea rezidenta in tara, legislativul se mentine in continuare exigent in raport cu strainii care doresc sa obtina un loc de munca in acest stat.Astfel, in cadrul unui pachet de legi referitor la emigratie depus in comisiile de specialitate inca din anul 2004, a fost adoptata recent o prevedere care reduce drastic speranta de bunastare a multor emigranti si care stipuleaza interdictia de ocupare a unui loc de munca de catre un strain, daca acel loc este revendicat de un elvetian.
Unii analisti considera ca este vorba de o masura protectionista care va da apa la moara promotorilor anti- emigratie din Elvetia si care ar putea sa situeze la un palier discriminatoriu doi muncitori care au aceeasi calificare, dar nationalitate diferita. Perfect constienti ca migratia fortei de munca spre statul lor are si partile sale profitabile, elvetienii "inmuiati" totusi, pe alocuri de legislatia din domeniu, promit pentru viitorul apropiat o reconsiderare a statutului strainilor care locuiesc in Elvetia de mai mult de 4 ani si care s-au dovedit loiali comunitatii. In prezent, dreptul de circulatie in Elvetia pentru cetateanul roman este obtinut in baza unei vize aplicate de Ambasada Elvetiei la Bucuresti, taxa perceputa fiind diferita pentru adulti (40 franci elvetieni) si pentru tinerii care au varste sub pragul de 18 ani (20 franci elvetieni). Taxa se achita in lei, la cursul zilei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.