Cu toate ca se anunta furtunoase, alegerile staff-ului FR Atletism nu vor atinge, mai mult ca sigur, cotele gustate din plin de publicul fiert dupa scandal. Sau, ma rog, sedinta programata joi, cu incepere de la ora 10, la sala Amfiteatru a Hotelului
Cu toate ca se anunta furtunoase, alegerile staff-ului FR Atletism nu vor atinge, mai mult ca sigur, cotele gustate din plin de publicul fiert dupa scandal. Sau, ma rog, sedinta programata joi, cu incepere de la ora 10, la sala Amfiteatru a Hotelului Turist, nu va fi garnisita decat cu o controversa civilizata de conceptii. Cel putin asa se prezinta familia din "ovalul magic" autohton, la cea de-a doua intalnire cu Legea 69/2000. Cea a Sportului, dar si a Educatiei Fizice. Un curs la care toti pretendentii la fotoliul de presedinte au primit numai note de zece. Chiar cu plus, in cazul Iolandei Balas Soter, pentru ca, pana una alta, este singura dintre cei patru candidati, care a intrat in Guiness Book, in ceea ce priveste activitatea sportiva. Si pentru cea manageriala merita "Summa cum laudae"!
Numai ca lumea este intr-o permanenta schimbare. Cea care, de altfel, ne asigura primenirea spirituala. Si nu ne lasa la mana hazardului. Ca specie inteligenta. Eternul conflict intre generatii. De aici si alte ecuatii ale conducerii! Venite ca oferta a celorlalti trei. Sa-i luam pe rand. Cu bune si cu mai putin bune. Pentru ca de rele nu poate fi vorba.
Doina Melinte, cu un palmares sportiv de invidiat, actualmente director al DJS Bacau. O experienta la "fraiele" unei unitati judetene de luat in seama, clasandu-se, de ani si ani, printre primele in tara. Datorita muncii in echipa.
Ilie Floroiu, singurul nostru alergator de cursa lunga, care conteaza in ierarhia mondiala a tuturor timpurilor. Tenacitatea, bunul simt, modestia, uneori exagerata, l-au impus in fruntea clubului Farul. Pe care il face sa bata hat. Pana departe!
In fine, singurul care a atins performanta: Ion Sandu. In afaceri! Pentru ca la capitolul sportiv n-a stat la fel de bine ca predecesorii, cu toate ca, la vremea lui, a fost un bun sprinter al Romaniei. L-au fascinat, insa, constructiile. Intai cele "pe profile usoare". Mai apoi, a fost primul ex-atlet care a infiintat un club privat: "Atletismul Aradean". Dupa care s-a indragostit de fina lui, Ionela Tarlea Manolache. Pe care a salvat-o de la abandon si a propulsat-o fix pe a doua treapta a podiumului de premiere a Jocurilor Olimpice de la Atena. I-a dat gir si unei necunoscute antrenoare la acea vreme: Liliana Alexandru (fosta Nastase). Pentru ca asa a fost cunoscuta ca lider al Mondialelor indoor de pentatlon. Dupa aceea a venit ambitia de a aduce la clubul CSM Arad pe cei mai buni atleti. Chiar si cu dubla legitimare: Marian Oprea, argint la JO elene, cea mai importanta distinctie masculina (Rapid), Maria Cioncan (Siderurgica Hunedoara), bronz la Jocurile de sub Acropole, Bogdan Tarus (Farul), argint la ultimele Europene indoor si mezina Adina Anton (CSM Pitesti), bronz la aceeasi competitie continetala, fiica antrenoarei care ii indruma dintotdeauna si pasii lui Oprea. A mai luat si "tepe". Pentru ca a crezut in sportivii care bat recorduri. Unii nu au fost pe masura investitiei: Ion Vieru! Atunci i-a venit ideea sa mai finanteze inca o sectie, cea feminina de tenis de masa.
Asadar, ideea de presedintie nu poate si, chiar nu trebuie, sa poarte aceleasi insemne. Fiecare aspirant la fotoliul de presedinte, care, normal, presupune si o anumita structura de baza a federatiei, "va sta la mana" celor 216 structuri reprezentate la Adunarea de poimaine.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.