Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, intr-o emisiune televizata, ca ar fi acceptat ideea organizarii alegerilor anticipate doar daca Romania nu ar fi trebuit sa raspunda unor constrangeri legate de calendarul european de integrare, sustinand
Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, intr-o emisiune televizata, ca ar fi acceptat ideea organizarii alegerilor anticipate doar daca Romania nu ar fi trebuit sa raspunda unor constrangeri legate de calendarul european de integrare, sustinand ca si presedintele Traian Basescu are aceeasi opinie. Premierul a explicat ca exista considerente politice - precum necesitatea unei majoritati parlamentare a coalitiei, in special la nivelul Senatului - "care nu ar trebui sa conduca la ideea ca alegerile anticipate nu ar fi utile", dar si alte motive de ordin politic care presupun o serie de probleme, atat in ceea ce priveste procedurile de declansare, cat si de respectare a calendarului si agendei europene ale Romaniei. "Daca nu am fi avut aceste constrangeri de parcurs si raportul de monitorizare din toamna al Comisiei Europene, nu as fi stat deloc pe ganduri", a spus Tariceanu, referin-du-se la organizarea alegerilor anticipate.
El a sustinut ca si seful statului are aceeasi opinie, fundamentata pe baza unor analize.
"Traian Basescu nu este omul care sa se plieze, el are o personalitate, si eu am personalitatea mea, dar exista anumite analize si amandoi avem acelasi punct de vedere", a spus Tariceanu.
seful Guvernului a negat, totodata, posibilitatea unei remanieri guvernamentale in aceasta perioada si a lasat sa se inteleaga ca momentul restructurarii guvernamentale va fi amanat, pentru a nu afecta modul de functionare a institutiilor.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.