Turcia va trebui sa depuna eforturi pentru a-si reduce datoria si rata somajului spre a consolida beneficiile cresterii economice spectaculoase survenite de la ultima criza, a declarat Anne Krueger, director general adjunct al Fondului Monetar Inte
Turcia va trebui sa depuna eforturi pentru a-si reduce datoria si rata somajului spre a consolida beneficiile cresterii economice spectaculoase survenite de la ultima criza, a declarat Anne Krueger, director general adjunct al Fondului Monetar International. Rata somajului a ajuns, anul trecut, la 10,3 la suta. Consiliul Executiv al Fondului se reuneste in cursul acestei saptamani pentru a examina, intre altele, o cerere formulata de Turcia de a i se acorda un nou imprumut, de 10 miliarde de dolari (7,7 miliarde euro). Conducerea FMI a salutat relansarea "impresionanta" a economiei Turciei, dar acum ii cere sa continue punerea in aplicare a reformelor structurale, pentru a sustine aceasta crestere.
In context, Anne Krueger a mentionat, intre domeniile prioritare in care trebuie continuate reformele, pe cel financiar, al finantelor publice si piata muncii. Diminuarea salariului minim, actualmente de 200 de euro, dar si o relaxare a legislatiei figureaza, de asemenea, printre masurile ce pot fi avute in vedere de Guvernul turc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.