Franta si Italia au rezolvat o indelungata disputa in privinta pietei energetice, fapt care permite companiei franceze Electricité de France (EDF) sa-si continue activitatile in tara vecina, informeaza Reuters, citat de Mediafax. In cadrul acordulu
Franta si Italia au rezolvat o indelungata disputa in privinta pietei energetice, fapt care permite companiei franceze Electricité de France (EDF) sa-si continue activitatile in tara vecina, informeaza Reuters, citat de Mediafax. In cadrul acordului, grupul energetic italian Enel obtine o participatie la proiectul unui reactor nuclear din Franta, numit EPR, a anuntat Electricité de France. Anuntul pune capat unei dispute de ani de zile a celor doua state privind accesul reciproc la pietele energiei.
Conform unei alte prevederi a acordului, EDF va fi partener egal cu compania milaneza AEM, in societatea mixta Edison, a doua mare companie energetica italiana. Pentru deblocarea discutiilor, Guvernul italian a renuntat la restrictiile aplicate drepturilor de vot ale EDF in cadrul Italenergia, compania-mama a firmei Edison. Acordul va fi parafat saptamana viitoare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.