Actualul primar general al Capitalei, Adriean Videanu, a demonstrat sambata, in cadrul Consiliului National de Coordonare al PD, ca se simtea mai confortabil in pozitia de vicepremier, anuntand ca incepand cu 1 ianuarie 2006, se vor reduce contributi
Actualul primar general al Capitalei, Adriean Videanu, a demonstrat sambata, in cadrul Consiliului National de Coordonare al PD, ca se simtea mai confortabil in pozitia de vicepremier, anuntand ca incepand cu 1 ianuarie 2006, se vor reduce contributiile sociale de la 49,5 la suta catre 39,5 la suta.
De altfel, in discursul sau, Videanu s-a referit mai mult la Guvern decat la Primarie, sustinand ca, dupa patru luni de executie bugetara, s-a dovedit fara echivoc ca previziunile Guvernului Tariceanu legate de evolutia societatii in urma masurilor de politica fiscala, monetara si bugetara adoptate, au fost mult mai realiste decat cele ale FMI.
Potrivit fostului vicepremier insarcinat cu coordonarea activitatii ministerelor economice, la inchiderea lunii aprilie, veniturile bugetului consolidat al statului sunt cu 15,8 la suta mai mari decat cele previzionate.
In plus, introducerea cotei unice de impozitare a avut ca efect imediat scoaterea la suprafata a peste 148 de mii de locuri de munca din economia gri, care atinsese cifra record de 32 la suta din PIB.
Videanu considera ca martie a fost cea mai buna luna din punct de vedere economic din istoria postdecembrista a Romaniei, cu un nivel al exporturilor de 2,1 miliarde de euro, semn al unei competitivitati in crestere a mediului de afaceri din tara noastra.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.