Intr-o etapa deosebit de critica pentru sectorul agroalimentar, in care aplicarea Politicii Agricole Comune si concurenta acerba la nivel international au determinat momente de incertitudine profunda, multe dintre companiile italiene din domeniu au a
Intr-o etapa deosebit de critica pentru sectorul agroalimentar, in care aplicarea Politicii Agricole Comune si concurenta acerba la nivel international au determinat momente de incertitudine profunda, multe dintre companiile italiene din domeniu au ales sa se extinda catre pietele externe, in special catre cele din tarile nou-intrate in Uniunea Europeana.
Printre acestea, Romania reprezinta principalul aliat comercial al Italiei, oferind oportunitati pentru inceperea de noi activitati atat datorita disponibilitatii existente in cazul mainii de lucru, cat si datorita pretului mic al terenurilor.
Confagricoltura a dezvoltat in Romania importante relatii de parteneriat cu institutii precum ministerele implicate in domeniul agriculturii si al politicilor agrare, cu Ice si societatea Buonitalia, cu fundatia Sistema Italia Romania si cu Unimpresa Romania, uniunea societatilor italiene prezente la Bucuresti, la care este afiliata si Confagricoltura. Confagricoltura a sustinut in ultimii ani numeroase firme italiene care au investit in domeniul agro-alimentar din Romania.
In acest moment, in cadrul asociatiei exista 1.247 de firme care activeaza in sectorul agricol si in cel al vanatorii, 88 in silvicultura si 9 in domeniul gospodaririi apelor, la care se adauga cele 486 de firme din industria alimentara.
Printre cei 300 de membri din Unimpresa, se numara 45 de firme agricole care opereaza in zootehnie, viticultura si in domeniul cerealier, dispunand de 70.000 de hectare de teren.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.