Pacientii cu transplant care se afla in tratament cu ciclosporina Neoral vor primi gratuit in continuare acest medicament.
Ministrul Sanatatii, Mircea Cinteza s-a intalnit, ieri, cu membrii Consiliului Stiintific al Agentiei Nationale de Tra
Pacientii cu transplant care se afla in tratament cu ciclosporina Neoral vor primi gratuit in continuare acest medicament.
Ministrul Sanatatii, Mircea Cinteza s-a intalnit, ieri, cu membrii Consiliului Stiintific al Agentiei Nationale de Transplant. Dupa consultarea specialistilor in domeniul transplantului si analiza argumentelor de ordin stiintific, s-a concluzionat ca eliberarea medicamentelor imunosupresoare catre pacientii care au beneficiat de transplant, trebuie sa respecte strict protocolul de imunosupresie. Astfel, pacientii carora li s-a prescris ciclosporina Neoral vor primi acest medicament fara contributie personala si nu se va proceda la inlocuirea acestuia cu medicamente generice. Totodata, se are in vedere introducerea, treptat, a medicamentelor generice in practica centrelor de transplant din Romania, ceea ce va face posibila acumularea de experienta in acest sens si formularea de opinii fundamentate stiintific, dupa cum sustin reprezentantii Ministerului Sanatatii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.