Oferta operatorilor bulgari din turism ramane in continuare una atractiva, ca alternativa reala pentru turistul occidental care viziteaza Estul Europei. Mai mult, in ultimii ani s-a remarcat o usoara tendinta de reorientare catre litoralul bulgaresc

Oferta operatorilor bulgari din turism ramane in continuare una atractiva, ca alternativa reala pentru turistul occidental care viziteaza Estul Europei. Mai mult, in ultimii ani s-a remarcat o usoara tendinta de reorientare catre litoralul bulgaresc a turistilor romani, care au descoperit dincolo de Dunare oportunitati si tarife considerate avantajoase.

Competitie de piata turistica

O anume incremenire a agentilor economici din Romania, obisnuiti inca de pe vremea perioadei anterioare momentului '89 ca in turism mecanismele economice nu evolueaza, ca promovarea afacerilor din domeniu este inutila si ca oricum turistul va reveni mereu acolo unde a sosit prima data, s-a dovedit paguboasa si a blocat statisticile la un nivel nesatisfacator pentru potentialul turistic al Romaniei. Chiar daca bulgarii se confrunta cu aceleasi probleme de mentalitate, competitia dintre piata turistica de la Sofia si cea de la Bucuresti va fi transata tot de turistul selectiv, cel care se orienteaza dupa un adevar simplu: cand pleci in excursie, trebuie sa gasesti o gazda.

Albena iti da sezlong gratuit

Societatile din turismul romanesc, cu precadere cele de la Bucuresti sau de pe litoral, au inceput sa oferteze de timpuriu concedii pe litoralul bulgaresc. Preturile nu sunt inaccesibile, iar utilitatile si dotarile pot satisface o gama larga de pretentii a turistilor. Cu precadere, a turistilor cu bani. Pentru statiunea Albena, agentiile din Bucuresti sau de pe litoral l-ar indruma pe turist catre hotelul "COM" (trei stele), situat la 1.050 metri de plaja si care beneficiaza de restaurant, piscina pentru copii, piscina exterioara, sala de fitness si masaj, masa de tenis, terenuri de sport, masa de biliard, seif la receptie. De asemenea, se ofera gratuit umbrela si sezlong. Pretul pentru pachetul de servicii este 8.320.000 lei (832 lei noi). Tot la Albena, hotelul "Vita Park "(4 stele) se afla la 1050 metri de plaja si este modernizat in anul 2001. Pretul pentru un sejur complet (8.320.000 lei, 832 lei noi) include 7 nopti cazare, 7 zile masa in sistem "all inclusive" si transportul tur- retur cu autocarul.
Optional, turistii pot sa efectueze excursii la Balchik- cap Kaliakra (4 ore- 15 euro/ pax), Nessebar (o zi cu pranz inclus, 20 euro/ pax), turul orasului Varna cu vizita la manastirea Aladja si degustare de vinuri (19 euro/ pax) sau calarie (32 euro/ pax).

Nisipurile de Aur, un safari est-european

La Nisipurile de Aur, pentru un tarif de 6.800.000 lei (680 lei noi) platit agentului din Romania, turistul poate sa se instaleze 7 zile (cu demipensiune) la hotel "Park Golden Beach" (4 stele), situat la 250 metri de plaja. Pretul include si contravaloarea transportului cu autocarul, iar dotarile camerei includ aer conditionat, minibar, balcon, telefon, televizor, uscator, baie. La cerere, turistul poate sa beneficieze si de un safari cu autoturism de teren Jeep, la un tarif de 35 euro/ pax. Tot la Nisipurile de Aur, hotelul "Kristal" (4 stele), care este modernizat in anul 2004, ofera numeroase facilitati si pentru persoanele cu handicap. Hotelul se afla la o distanta de 350 metri fata de plaja, iar tariful perceput pentru o perioada de sedere de 7 zile a unui turist este de 7.120.000 lei (712 lei noi). Senzatia acestui pachet de oferte este, insa, reprezentata de hotel "Berlin Golden Beach" (4 stele), situat in pofida oricarui regulament de protejare a marii, la doar 10 metri de plaja. Pentru un sejur de 7 zile la acest hotel, la care se aduga transportul dus - intors al turistului, se plateste suma de 8.800.000 lei (880 lei noi). In toate cazurile, turistul va plati taxa de statiune in cuantum de 200.000 lei pentru un adult, respectiv 100.000 lei pentru fiecare copil cu varsta cuprinsa intre 2- 12 ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.