Cehia a anuntat, in luna martie, cele mai bune rezultate din ultimii 12 ani privind schimburile comerciale internationale, statul avand astfel pentru prima data posibilitatea sa inregistreze un excedent comercial pentru intreg anul, in pofida depende
Cehia a anuntat, in luna martie, cele mai bune rezultate din ultimii 12 ani privind schimburile comerciale internationale, statul avand astfel pentru prima data posibilitatea sa inregistreze un excedent comercial pentru intreg anul, in pofida dependentei de importurile de petrol, transmite Mediafax.
Biroul de statistica ceh a anuntat, joi, ca statul a inregistrat in luna martie un excedent comercial de sase miliarde de coroane, cea mai mare valoare de dupa aceeasi luna a anului 1993 si cu mult peste previziunile analistilor, ce prognozau un deficit de un miliard de coroane.
Ar fi de mentionat ca balanta comerciala a Cehiei s-a apreciat constant dupa ce statul a devenit, acum un an, membru al Uniunii Europene.
"Dezvoltarea semnificativa s-a putut realiza in pofida pretului crescut al petrolului. Insa nu toate vestile sunt la fel de bune. Scaderea dinamicii exporturilor semnaleaza stagnarea cererii straine si acest lucru se va reflecta in cresterea economica nationala", a declarat analistul economic Pavel Sobisek.
Economia ceha a avansat, in 2004, cu patru procente, iar estimarile arata ca ritmul va fi mentinut si in acest an.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.