Proiectul pilot de inchidere a minelor derulat din anul 2000 cu finantare de la Banca Mondiala a creat in zonele respective circa 10.000 de noi locuri de munca, potrivit secretarului de stat in Ministerul Economiei, Ionel Mantog. Modalitatile de spri
Proiectul pilot de inchidere a minelor derulat din anul 2000 cu finantare de la Banca Mondiala a creat in zonele respective circa 10.000 de noi locuri de munca, potrivit secretarului de stat in Ministerul Economiei, Ionel Mantog. Modalitatile de sprijinire au vizat acordarea de microcredite persoanelor fizice, plati stimulative pentru firmele care au angajat persoane fara loc de munca, in valoare de 960 dolari/an pentru fiecare persoana astfel angajata, centre de afaceri si consultanta.Programele vor fi continuate printr-un nou imprumut contractat de la Banca Mondiala, in valoare totala de 120 milioane de dolari, din care jumatate este destinat reabilitarii economice si sociale a zonelor afectate de inchiderea minelor.
Agentia Nationala pentru Dezvoltarea si Implementarea Programelor de Reconstructie a Zonelor Miniere va aloca, din fonduri bugetare si din imprumutul Bancii Mondiale, stimulente financiare pentru angajarea persoanelor fara loc de munca (in total 10 milioane de dolari), microcredite (11 milioane de dolari), dezvoltarea comunitatilor miniere (15 milioane dolari) si infrastructura municipala (15 milioane dolari). Expertii Bancii Modiale si cei ai ministerului Economiei estimeaza ca un numar de 30-40.000 de locuri de munca vor fi create in zonele miniere prin aplicarea, pana in 2009, a acestui proiect.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.