Liverpool s-a intors dupa douazeci de ani in finala celei mai importante competitii europene. Dupa ce in tur scorul a fost egal, 0-0, "cormoranii" au reusit marti seara o victorie la limita, scor 1-0, in fata lui Chelsea, suficienta insa pentru a duc
Liverpool s-a intors dupa douazeci de ani in finala celei mai importante competitii europene. Dupa ce in tur scorul a fost egal, 0-0, "cormoranii" au reusit marti seara o victorie la limita, scor 1-0, in fata lui Chelsea, suficienta insa pentru a duce echipa antrenata de Benitez in finala de la Istanbul. Meciul a inceput intr-un ritm debordant dar nimeni nu se astepta ca Liverpool sa deschida scorul in minutul patru. Gerrard a pasat in adancime, Baros a preluat peste portarul Cech, care l-a busculat pe atacantul "rosiilor", iar Garcia a urmarit mingea si a impins-o spre poarta. "Nu a fost gol. Mingea nu a depasit linia portii. Tusierul a gresit si trebuie sa-l intrebati pe el de ce echipa mai buna nu a castigat", a declarat Mourinho, in stilul caracteristic, despre golul indoielnic acordat lui Liverpool. De cealalta parte, Rafa Benitez a fost la fel de transant. "Nu sunt sigur daca a fost gol, dar stiu cu certitudine ca a fost penalty la Baros si ca Cech trebuia eliminat in faza premergatoare", a declarat tehnicianul spaniol. Dupa debutul fericit, Liverpool s-a retras, Chelsea fiind incapabila sa riposteze periculos pana spre finalul meciului. De altfel cea mai mare oportunitate irosita de echipa lui Mourinho, s-a consumat in al saselea minut de prelungiri atunci cand sutul lui Gudhjonssen a trecut milimetric pe langa poarta "cormoranilor". Astfel, la doua decenii dupa tragedia de pe Heysel, Liverpool ajunge din nou in lumea buna a fotbalului european. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.