Rodrigo Rato, directorul general al Fondului Monetar International, a estimat, ieri, la Paris, ca riscurile pentru ritmul de crestere economica la nivel mondial s-au multiplicat in ultimele luni, in conditiile unei slabe activitati in zona euro si
Rodrigo Rato, directorul general al Fondului Monetar International, a estimat, ieri, la Paris, ca riscurile pentru ritmul de crestere economica la nivel mondial s-au multiplicat in ultimele luni, in conditiile unei slabe activitati in zona euro si ale incetinirii cresterii economice in SUA. Declaratia, reluata de Agentia France Presse, a fost facuta la o conferinta de presa prilejuita de reuniunea anuala a Organizatiei de Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD). In fata unei astfel de situatii si indeosebi a slabirii economice din zona euro, Rodrigo Rato a fost de parere ca ar fi prematur ca Banca Centrala Europeana sa excluda o scadere a ratei dobanzii.
Directorul FMI a considerat, de asemenea, ca dezechilibrele din economia mondiala s-au agravat in special in ultimele sase luni, ele fiind ilustrate indeosebi prin deficitele bugetare si ale contului curent din Statele Unite ale Americii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.