La sfarsitul saptamanii trecute, Letonia, Malta si Cipru au facut un pas important in drumul spre zona euro. Associated Press a anuntat ca cele trei tari si-au racordat monedele nationale la euro, in mecanismul schimburilor europene. Aceasta decizie,
La sfarsitul saptamanii trecute, Letonia, Malta si Cipru au facut un pas important in drumul spre zona euro. Associated Press a anuntat ca cele trei tari si-au racordat monedele nationale la euro, in mecanismul schimburilor europene. Aceasta decizie, adoptata in cadrul unei reuniuni a ministrilor de finante europeni, intervine la un an de la intrarea celor trei tari in Uniunea Europeana, alaturi de alte sapte state. Reprezentantii leton, maltez si cipriot si-au exprimat dorinta ca in 2007 sa se incadreze in sistemul financiar euro. Timp de doi ani, monedele lor nationale vor evolua in marje cuprinse intre plus si minus 15 la suta fata de euro. Alte noi trei state membre ale UE - Slovenia, Estonia si Lituania - si-au integrat mecanismul ratelor de schimb inca din luna iunie anul trecut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.