Proaspat instalat in functia de director general al Administratiei Nationale Apele Romane, Aurel Pana este decis sa schimbe fata institutiei si modul de lucru al acesteia.
Schimbarea porneste din interior: "Am gasit aici un sistem inchistat t
Proaspat instalat in functia de director general al Administratiei Nationale Apele Romane, Aurel Pana este decis sa schimbe fata institutiei si modul de lucru al acesteia.
Schimbarea porneste din interior: "Am gasit aici un sistem inchistat tributar unor conduceri de moda veche. Or, aceste lucruri trebuie schimbate urgent. Ideea de management, de utilizare eficienta a resurselor financiare nu a fost aplicata niciodata. Aceasta in conditiile in care institutia administreaza resursa vitala pentru orice tara, apa, la care se adauga zona costiera, cu cei 127 de kilometri erodati care necesita interventie imediata implicand un efort financiar de 268 de milioane de euro"- declara Aurel Pana.
Dincolo de "curatenia interna" noul director general a declansat o serie de actiuni prin care, sustine Pana, se incearca intrarea in legalitate. Un exemplu il constituie constructiile de pe plajele litorale. "S-a luat decizia rezilierii contractelor de exploatare a plajelor si dezafectarea constructiilor existente. Motivul a fost acela ca nu s-a respectat legea. Orice amplasare in vecinatatea plajei necesita un studiu de impact asupra mediului, lucru care nu s-a realizat. Asa au aparut aceste oaze de poluare, surse permanente de infestare si mentinere a insalubritatii.
Prin masura luata, Administratia Nationala contribuie la dezvoltarea unui turism civilizat din care sa lipseasca cu desavarsire kitsch-ul edilitar care nici intr-o tara bananiera nu exista. "Sunt decis sa dezafectez toate constructiile pentru care nu s-a efectuat un studiu de impact asupra mediului urmand ca viitoarele constructii sa se faca pe baza unui master-plan realizat de Apele Romane cu sprijin USAID"- afirma Pana.
Referitor la inundatiile din ultima perioada, directorul general al Administratiei Nationale Apele Romane a facut urmatoarele precizari:
"Este o problema care este perceputa mai mult la nivel emotional. In fapt, tot la legalitatea constructiilor ajungem. De aceea nu vor mai fi date aprobari pentru constructii de imobile in zonele cu risc de inundare din albiile inferioare si superioare. Pentru cele existente vom cere proprietarilor sa dea o declaratie pe proprie raspundere astfel incat sa nu mai poata cere despagubiri de la stat".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.