La o saptamana dupa liberalizarea contului de capital cursul euro continua sa se mentina in jurul valorii de 3,6 lei. Saptamana trecuta, in piata valutara s-a observat chiar un deficit de euro, cu exceptia sedintei de vineri cand oferta a fost mai ma
La o saptamana dupa liberalizarea contului de capital cursul euro continua sa se mentina in jurul valorii de 3,6 lei. Saptamana trecuta, in piata valutara s-a observat chiar un deficit de euro, cu exceptia sedintei de vineri cand oferta a fost mai mare cu circa 10 milioane euro. Aceasta a limitat deprecierea monedei unice la 163 de unitati, ieri cursul mediu urcand minim, de la 3,6165 la 3,6173 lei.
Evolutia paritatii euro/dolar pe pietele internationale a adus insa o apreciere de 1,12 la suta a monedei nationale, cursul dolarului coborand de la 2,82 la 2,7870 lei, minimul ultimelor trei saptamani.
Pe piata monetara se pare ca procesul de scadere a dobanzilor interbancare, cele cu scadenta la un an coborand de la 13,48 - 15,98 la inceputul anului, la 5,91 - 9,81 la suta, a pierdut din viteza.
Doar pe segmentul dobanzilor pe termen foarte scurt au aparut modificari, cele la o zi fiind cuprinse, ieri, intre 4 - 6 la suta, iar cele la o saptamana intre 5 - 7 la suta, fata de 6 - 8 la suta, valori inregistrate vinerea trecuta.
Paritatea euro/dolar a avut o evolutie oscilanta, la fel ca vinerea trecuta, cand euro a urcat de la 1,278 la 1,2915 dolari.
Ieri, pe pietele asiatice euro a coborat la 1,2876 pentru ca in Europa sa revina in apropierea pragului de 1,30 dolari, unde a intalnit insa o puternica rezistenta.
Pretul unciei de aur a reactionat imediat pe piata londoneza, acesta urcand de la 424 la 426 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.