Cu frisoane, cu emotii, Romania a primit, totusi, din partea Parlamentului European Avizul Conform de aderare, ceea ce face aproape sigura semnarea Tratatului, la 25 aprilie. Pana la numararea voturilor, nimic nu a fost cert, iar o serie de gafe de p
Cu frisoane, cu emotii, Romania a primit, totusi, din partea Parlamentului European Avizul Conform de aderare, ceea ce face aproape sigura semnarea Tratatului, la 25 aprilie. Pana la numararea voturilor, nimic nu a fost cert, iar o serie de gafe de politica externa (prioritatea celebrei "axe" plecand de peste Ocean si ajungand la Bucuresti) puteau sa irite suficient parlamentarii europeni, ca sa dea Romaniei timp de gandire. Asta, pe fondul existentei unor forte destul de ostile in principiu extinderii UE.
Oricum, nu e cazul betiei cu apa rece. Comisarii europeni vor monitoriza sever modul in care Romania isi ia sau nu corigentele la capitolele justitie, mediu, concurenta, coruptie si nu numai, iar clauza de salvgardare poate fi lesne aplicata. Uniunii nu-i e indiferent ce fel de tara, ce fel de economie va integra. Calitatea mediului de afaceri, coerenta si soliditatea legislatiei economice sunt cerinte ce trebuie grabnic implinite.
Or, chiar in aceste zile, Guvernul a mai anuntat o modificare a abia modificatului Cod fiscal, iar in jurul Codului muncii e un intreg scandal. Adica, doua repere esentiale ale unei obligatorii stabilitati macroeonomice, care determina planurile de afaceri si atrag sau resping investitorii, se vadesc a fi subrede. Iar specialistii Guvernului tot bajbaie in degringolada dupa solutii, ca niste pompieri dupa tulumba cu care sa stinga focare intetite de propria lipsa de profesionalism.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.