Timp de trei ani, o grupare mafiota a reusit sa tina sub teroare judetele Alba, Hunedoara si Sibiu, membrii bandei fiind specializati in santaj, talharii, taxe de protectie, amenintari, tentative de omor, maltratari si distrugeri. Cele 11 persoane, a

Timp de trei ani, o grupare mafiota a reusit sa tina sub teroare judetele Alba, Hunedoara si Sibiu, membrii bandei fiind specializati in santaj, talharii, taxe de protectie, amenintari, tentative de omor, maltratari si distrugeri. Cele 11 persoane, arestate preventiv pentru 29 de zile, au fost capturate in urma unor descinderi in forta, politistii de la Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) Alba reusind sa puna mana si pe adevaratul arsenal pe care il detineau infractorii. Este vorba despre pistoale cu aer comprimat, sabii ninja, cutite, bricege, bate de baseball si chiar o arbaleta.
Anchetatorii detineau de mai multa vreme informatii certe despre existenta si indeletnicirile nu tocmai ortodoxe ale gastii din lumea interlopa. Pentru anihilarea gruparii care comitea numai acte de violenta, politistii din Alba, Hunedoara si Sibiu, secondati de trupele speciale de interventie si procurori, au descins in mai multe localitati de pe raza a trei judete. Ca urmare a unei operatiuni concertate, au fost identificate si retinute pentru 24 de ore 11 persoane, toate cunoscute ca facand parte din lumea interlopa, impotriva carora se detineau probe ca au comis mai multe infractiuni. Potrivit anchetatorilor, in perioada 2001 - 2004, banditii s-au constituit intr-o grupare, savarsind acte de violenta, amenintari, talharii, santaje, lipsire de libertate, tentative de omor si cerand taxe de protectie mai multor oameni de afaceri de pe raza judetului Alba.
In situatia unor refuzuri, acestia le-au aplicat o corectie pe masura, distrugandu-le si o serie de bunuri care le apartineau. Scandalurile de proportii din localuri si discoteci tot pe ei i-au avut in prim-plan, oamenii legii stabilind ca au batut si maltratat zeci de parti vatamate, cu scopul de a impune plata unor astfel de taxe.

Minore sechestrate, eliberate de politisti

Banda de infractori a facut rost de bani si de pe urma lipsirii de libertate in mod ilegal si a proxenetismului. Ei au sechestrat mai multe tinere si le-au obligat sa se prostitueze, banii incasati intrand direct in buzunarele infractorilor. De asemenea, mai spun politistii, folosind amenintarile si facand legea doar cu pumnul, cei 11 au atacat mai multe cazinouri din Alba Iulia, de unde au sustras importante sume de bani. Descinderile efectuate la domiciliile celor in cauza au dat la iveala un adevarat arsenal cu care infractorii isi intimidau victimele.
Este vorba despre trei arme cu aer comprimat, bate de baseball, sabii ninja, o arbaleta, cutite si bricege. De asemenea, s-au mai descoperit benzi magnetice audio-video, CD-uri, documente de identitate contrafacute, sume de bani in lei si valuta, toate obtinute in urma terorii pe care o instaurasera in mai multe localitati. Intr-un apartament folosit de membrii bandei, au fost gasite sechestrate doua minore, in vederea exploatarii sexuale.
In baza materialului probator administrat in cauza, inculpatii au fost prezentati Tribunalului Alba, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile. Anchetatorii fac in prezent verificari si pentru identificarea tuturor complicilor acestei grupari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.