Senatorii PPRM s-au gandit sa devina populari in randul persoanelor de varsta a treia. Astfel, de dragul "bunicilor care obosesc traversand Bucurestiul ca sa aiba grija de nepoti", parlamentarii condusi de Gheorghe Funar au gasit ca solutie mansardar
Senatorii PPRM s-au gandit sa devina populari in randul persoanelor de varsta a treia. Astfel, de dragul "bunicilor care obosesc traversand Bucurestiul ca sa aiba grija de nepoti", parlamentarii condusi de Gheorghe Funar au gasit ca solutie mansardarea blocurilor, pentru a se crea spatiu locativ in plus. Un grup de 10 senatori ai Partidului Popular Romania Mare a gasit rezolvarea situatiei locative a populatiei. Ce nu au reusit administratiile locale in 15 ani, senatorii PPRM cred ca pot rezolva prin-tr-un proiect de lege cu trei articole.
Senatorii vor ca prin-tr-o lege sa oblige primariile si consiliile locale sa mansardeze sau sa supraetajeze ultimele etaje ale blocurilor de locuinte existente. Initiatorii, printre care si fostul primar al Clujului, senatorul Gheorghe Funar, dar si Irina Loghin, cred ca un asemenea proiect ar aduce multiple avantaje. "Noi consideram ca prin aceasta initiativa legislativa se rezolva criza de locuinte care exista de 15 ani la noi in tara. in plus, sunt ajutati si tinerii care au copii. Parintii lor, in varsta, nu vor mai fi obligati sa traverseze orasul cu mai multe mijloace de transport pentru a ajunge sa ingrijeasca nepotii. Vor putea locui chiar in bloc cu acestia. Doar sa coboare cateva trepte sau sa urce, dupa caz", a declarat unul dintre initiatori, senatorul Gheorghe Funar.
Senatorii propun sa se foloseasca utilitatile deja existente, respectiv alimentarea cu apa, cu gaze, energie electrica si telefonie, canalizare. Un alt avantaj al acestei initiative, cred senatorii, este si faptul ca se rezolva problema hidroizolatiei teraselor care au creat si creeaza probleme locatarilor de la ultimul etaj. Evident, cei 10 senatori considera ca de cele cateva apartamente care s-ar putea construi pe terasa ar beneficia in primul rand familiile cu venituri modeste. Proiectul nu este insa foarte explicit in ceea ce priveste sursele de finantare, desi legislatia in vigoare ii obliga pe initiatori sa precizeze sursele de finantare ale proiectelor. in articolul doi este stipulat doar faptul ca primariile si consiliile locale trebuie sa aloce din bugetul local o suma care sa acopere intre 10 si 30% din valoarea lucrarilor de mansardare sau supraetajare. Ideea initiatorilor este insa departe de a fi originala. in 2004 candidatul partidului condus de Raj Tunaru pentru Primaria Capitalei a avut o propunere similara. Acesta insa nu s-a gandit ca ii va ajuta pe bunicii care isi cresc nepoteii sa nu mai piarda timp si energie pe drumuri.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.