Piata IT&C din Romania ar putea depasi nivelul de cinci miliarde de euro, pana la sfarsitul anului 2007, a declarat, miercuri, Zsolt Nagy, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, la sesiunea de deschidere cu tema "Comunicatiile electroni
Piata IT&C din Romania ar putea depasi nivelul de cinci miliarde de euro, pana la sfarsitul anului 2007, a declarat, miercuri, Zsolt Nagy, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, la sesiunea de deschidere cu tema "Comunicatiile electronice din Romania in perspectiva integrarii europene", din cadrul conferintei internationale "Comunicatiile romanesti - inainte si dupa 2007", organizata de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC), cu sprijinul Uniunii Europene, prin programul Phare.
"Piata de IT&C din Romania inregistreaza una dintre cele mai mari rate de crestere din regiune, insa exista loc pentru dezvoltare si investitii. Ne propunem ca, pana la sfarsitul anului 2007, dupa momentul aderarii, sa avem o piata de aproximativ 5,4 miliarde de euro si, astfel, procentul pe care domeniul IT&C il aduce la Produsul Intern Brut sa creasca an de an", a declarat Zsolt Nagy.
Ministrul Comunicatiilor a apreciat ca va fi acordata o importanta deosebita dezvoltarii comunicatiilor in banda larga, in concordanta cu politica Uniunii Europene in domeniu. Astfel, se va aloca banda 3,6 - 3,8 GHz pentru introducerea serviciilor wireless broadband si se va institui un parteneriat public-privat pentru dezvoltarea buclei locale. O serie de proiecte-pilot precum "City Net", implementarea tehnologiei "Power Line Communications (PLC)" in Romania sau "Economia bazata pe Cunoastere" vor contribui la extinderea accesului la comunicatii in banda larga, dar si la reducerea decalajului digital intre mediul rural si cel urban.
De asemenea, pentru anul 2008, se prevede adoptarea unei legi privind accesul la serviciile de banda larga la nivel national.
Conferinta a urmarit consolidarea dialogului dintre industrie si institutiile din domeniul telecomunicatiilor, propunandu-si stabilirea si atingerea unui set de obiective strategice comune in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana. Prezentarile si dezbaterile s-au concentrat asupra tendintelor de dezvoltare de pe piata romaneasca, asupra provocarilor si oportunitatilor pe care le ofera apropiata integrare in Uniunea Europeana pentru companiile care opereaza pe aceasta piata.
La eveniment au participat Dan Georgescu, presedintele ANRC, Varujan Pambuccian, presedintele Comisiei IT&C a Camerei Deputatilor, reprezentanti ai Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, ai autoritatilor de reglementare in comunicatii si ai jucatorilor de pe piata din Cehia, Marea Britanie, Germania, Romania si Ungaria, precum si reprezentanti ai unor companii internationale de consultanta din domeniul telecomunicatiilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.