In perioada 7-9 aprilie a.c., presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, Silviu Bian, va reprezenta Romania la o reuniune informala a ministrilor Muncii din statele Uniunii Europene.
Reuniunea organizata in Luxembourg (c
In perioada 7-9 aprilie a.c., presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, Silviu Bian, va reprezenta Romania la o reuniune informala a ministrilor Muncii din statele Uniunii Europene.
Reuniunea organizata in Luxembourg (capitala Ducatului cu acelasi nume) va avea ca principale teme de dezbatere problemele legate de restructurarile de personal din statele europene, precum si gradul de ocupare a fortei de munca. Silviu Bian nu pleaca singur catre Luxembourg, la intalnire fiind invitat si omologul sau din Bulgaria.
De altfel, este previzibil ca un subiect aprins va fi cel al somajului, care furnizeaza in continuare surprize analistilor economici. Astfel, in timp ce in Germania, cresterea recenta a indicelui somajului este privita cu preocupare de catre autoritati, Franta anunta ca, pentru prima oara in ultimii 5 ani, rata somajului a depasit 10% din populatia activa. In acest timp, Bulgaria a anuntat de curand, unele progrese in acest domeniu. Practic, la inceputul anului, Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale de la Sofia anuntase o rata a somajului de 13,13% din totalul populatiei active, cu un numar de someri mai mic cu aproape 60.000 de persoane, comparativ cu perioada corespondenta a anului 2004.
In Romania, in contextul unei piete a muncii caracterizata de o oarecare instabilitate, Institutul National de Statistica anuntase pentru primul trimestru al anului o crestere a ratei somajului, numai in luna ianuarie fiind inregistrati alti 5.000 de someri.
In absenta ministrului Bian, aflat la o intalnire cu o delegatie a investitorilor danezi, am solicitat informatii suplimentare responsabilului pentru Relatii Publice al ANOFM, Maria Gheorghian, care ne-a declarat ca '' reuniunea este organizata ca un schimb interactiv de idei si posibile solutii, in cadrul careia reprezentantii ministerelor Muncii vor prezenta pe rand, experientele individuale ale statelor pe care le reprezinta! ''


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.