Camera de Comert, Industrie si Agricultura franceza in Romania (CCIFER) a inaugurat saptamana trecuta a cincea editie a manifestarii "Forumul Francofon al Locurilor de Munca - Oportunitati de Cariera". Organizatorii au dorit ca, prin aceasta manifest
Camera de Comert, Industrie si Agricultura franceza in Romania (CCIFER) a inaugurat saptamana trecuta a cincea editie a manifestarii "Forumul Francofon al Locurilor de Munca - Oportunitati de Cariera". Organizatorii au dorit ca, prin aceasta manifestare, sa ofere o dubla sansa, pe de o parte studentilor si absolventilor, iar pe de alta parte companiilor multinationale.
Organizat in colaborare cu Ambasada Frantei, Agentia Universitara a Francofoniei si Sectia Romana a Consilierilor de Comert Exterior, la acest forum au participat mari companii francofone prezente in Romania, precum Alcatel, Alstom, Adecco, BRD-Groupe Société Générale, Michelin, Ornage, Carrefour, etc.
Potrivit declaratiilor organizatorilor, numarul vizitatorilor a crescut de la 300 in anul 2001, la peste 3.000 anul trecut.
Din cei 1.200 de tineri care au depus aplicatii in 2004, 35% au fost recrutati de aceste companii. La ceremonia de deschidere a manifestarii, Dan Bedros, presedintele CCIFER, a declarat ca scopul acestui Forum este de a facilita recrutarea studentilor si a tinerilor absolventi de catre companii multinationale, asigurandu-le in acest fel o pregatire la nivel european.
Se spera astfel in diminuarea exodului de forta de munca specializata autohtona catre vestul Europei, tinerii beneficiind nu doar de tehnologie de ultima ora, ci si de remuneratii corecte. Francois Delahouse, prim-consilier al Ambasadei Frantei in Romania, a declarat ca Romania trebuie sa gaseasca modalitati de a stopa exodul de inteligenta catre tarile europene, mai ales la momentul actual, cand se apropie aderarea la Uniunea Europeana.
Datorita excelentei pregatiri teoretice de care tinerii beneficiaza in institutiile de invatamant superior din Romania, ei sunt acceptati de companiile din vestul Europei, unde obtin rapid recunoastere si apreciere. Aceasta inteligenta trebuie, insa, pusa in slujba Romaniei pentru a contribui la atingerea nivelului european catre care se indreapta.
Exista si riscul ca acest tip de manifestare sa fie folosit drept rampa de lansare catre Vest, sustin organizatorii, insa, in majoritatea cazurilor, se obtine rezultatul scontat: companiile beneficiaza de forta de munca de un inalt nivel de pregatire, iar tinerii au posibilitatea de a pune in practica cunostintele teoretice acumulate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.