Cel mai experimentat jucator la Bursa dintre politicienii nostri este Ionut Popescu, ministrul Finantelor, care avea in momentul instalarii in acest post un portofoliu impresionant, cu o valoare de piata de peste 500.000 de euro, se arata in suplimen
Cel mai experimentat jucator la Bursa dintre politicienii nostri este Ionut Popescu, ministrul Finantelor, care avea in momentul instalarii in acest post un portofoliu impresionant, cu o valoare de piata de peste 500.000 de euro, se arata in suplimentul Ghidul Investitorului la Bursa, editat de revista Banii Nostri. Predominante sunt detinerile la "vedetele" Bursei de Valori, si anume la SIF-uri, in valoare de 9 miliarde lei, si la SNP Petrom, de 6,3 miliarde lei.
Un mare semn de intrebare il constituie participatia ministrului in cadrul societatii Desfacere Marfuri Alimentare si Industriale Unirea, in valoare de 4,3 miliarde lei. Dintre cuponari, cel mai cunoscut este fostul presedinte Ion Iliescu, actionar la ICE Felix, in urma privatizarii in masa din 1996.
Tinerele sperante ale politicii romanesti, ca Victor Ponta si Cristian Boureanu, pe de alta parte, nu sunt interesate de mecanismele pietei de capital, desi ii sustin utilitatea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.