Tinerii din Romania par sa isi construiasca o lume a lor, cu propriul cod vestimentar, lingvistic si comportamental si s-au adaptat perfect la tendintele occidentale, aplicand o prosociabilitate selectiva. Din pacate, aceasta tendinta aduce cu ea si
Tinerii din Romania par sa isi construiasca o lume a lor, cu propriul cod vestimentar, lingvistic si comportamental si s-au adaptat perfect la tendintele occidentale, aplicand o prosociabilitate selectiva. Din pacate, aceasta tendinta aduce cu ea si abordarea mai precoce si frecventa a substantelor interzise, a tutunului si alcoolului de pe urma carora se resimte prezenta tulburarilor comportamentale, a violentei, a sinuciderilor si depresiei, tulburarilor alimentare, stresului datorat presiunii si pretentiilor modelelor impuse artificial de societate.
Potrivit Studiului National privind Consumul de Tutun, Alcool si Droguri, realizat anul trecut, peste 88 la suta dintre adolescentii romani de pana la 16 ani au consumat bauturi alcoolice, 52 la suta au experimentat starea de ebrietate, peste 30 la suta au fumat, 5,5 la suta au consumat tranchilizante sau sedative, 5 la suta au avut tentative de suicid, iar 14 la suta au tulburari de comportament. Potrivit studiului, 55,5 la suta dintre copii de 14 ani au consumat bere si vin inainte de aceasta varsta, iar 15 la suta dintre ei - bauturi alcoolice tari, in timp ce 5 la suta fumeaza zilnic.
In urma acestor rezultate ingrijoratoare, Fundatia Estuar si Uniunea Europeana prin programul Phare de microproiecte, au lansat ieri in Bucuresti, Botosani, Constanta, Cluj si Ploiesti o ampla campanie de informare care are scopul promovarii sanatatii mintale in randul tinerilor, adolescentilor, educatorilor si parintilor. Campania, finantata in intregime de Fundatia Estuar si Uniunea Europeana, mai are scopul instruirii profesorilor si educatorilor si consilierilor scolari pe teme europene de sanatate mintala, gestionarea comportamentelor dificile si a exceselor in randul adolescentilor si tinerilor.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.