Procurorii care investigheaza scandalul Parmalat au acuzat patru banci straine si o companie care se ocupa de managementul activelor ca au ajutat compania italiana sa insele cumparatorii
de obligatiuni, potrivit unor surse judiciare, transmit
Procurorii care investigheaza scandalul Parmalat au acuzat patru banci straine si o companie care se ocupa de managementul activelor ca au ajutat compania italiana sa insele cumparatorii
de obligatiuni, potrivit unor surse judiciare, transmite Mediafax.
Actiunea reprezinta un pas important inainte ca procurorii sa recomande initierea unui proces impotriva acestora. Acuzatiile au fost aduse bancilor americane Citigroup si Morgan Stanley, Deutsche Bank din Germania, bancii elvetiene UBS, precum si companiei de management a activelor Nextra, care apartine de Banca Intesa din Italia. Pe lista se afla 13 directori din cadrul acestor banci. Procurorii milanezi au investigat de mai mult timp daca bancile au ajutat fosta conducere a Parmalat sa faca declaratii inselatoare pentru pietele financiare, pentru a o sprijini in obtinerea a miliarde de dolari din emisiuni de obligatiuni. Potrivit Citigroup, vinovatia sa nu poate fi dovedita, iar UBS sustine ca actiunile sale au fost legale si ca toate procedurile vor fi aparate cu tarie.
Celelalte organisme financiare nu au dorit sa comenteze acuzatia. Bancile au negat in trecut orice implicare ilegala in cazul companiei Parmalat, care a dat faliment in 2003 dupa ce s-a constatat ca un cont bancar in valoare de patru miliarde de euro este inexistent.
Mai multe institutii financiare vor deveni actionare intr-o noua companie Parmalat, dupa relistarea acesteia la bursa, in cadrul unui schimb de datorii contra actiuni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.